info@acpanorama.gr

 Δήλωση αθλητικών συλλόγων για το ΔΑΚ Πανοράματος

Σε απάντηση της επιστολής διαμαρτυρίας γονέων αθλητικού συλλόγου του Πανοράματος που αναρτήθηκε στο Facebook αναφορικά με το πρόγραμμα χρήσης του ΔΑΚ Πανοράματος θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

 

Φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στις ομάδες, στους ίδιους δηλαδή τους χρήστες του γηπέδου, να συναποφασίσουμε με ομόφωνη απόφαση όλων την κατανομή των ωρών,  ώστε με τον πλέον δημοκρατικό και διαφανή αυτόν τρόπο να καταρτισθεί το πρόγραμμα του γηπέδου. Ο Δήμος, καμμία απολύτως ανάμειξη δεν είχε στην κατανομή των ωρών, κάτι που οφείλουμε δημόσια να δηλώσουμε.

 

Με ιδιαίτερη λύπη όμως διαπιστώσαμε ότι παρά τις προσπάθειες των εμπλεκομένων ομάδων για περίπου τρεις μήνες και τις υποχωρήσεις όλων, οι επτά από τους οχτώ συλλόγους κατέληξαν σε πρόγραμμα το οποίο αρνιόταν πεισματικά μόνο μια ομάδα εμμένοντας στις αρχικές απαιτήσεις της στα όρια της αδιαλλαξίας.

 

Ελπίζουμε το αδιέξοδο και η έλλειψη συμφωνίας που οδήγησε σε «ομηρία» των ομάδων μας να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη χρήση του γηπέδου να μην επαναληφθεί καθώς μοναδικός σκοπός όλων των ομάδων είναι η προώθηση και ενίσχυση του αθλητισμού με την υποστήριξη και έμπρακτη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής η οποία παρέχει δωρεάν στους συλλόγους τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων αναλαμβάνοντας η ίδια το ιδιαίτερα βαρύ στις μέρες μας κόστος λειτουργίας και συντήρησης τους.

 

Κανένας δεν επιθυμεί τον αποκλεισμό έστω και ενός αθλητή/μιας αθλήτριας από την χρήση δημόσιων χώρων σεβόμενοι τις αθλητικές ανάγκες και δυνατότητες του εκάστοτε συλλόγου, αλλά και από την πλευρά μας οι σύλλογοι οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες των υπόλοιπων συλλόγων και να λειτουργούμε καλόπιστα για την εξυπηρέτηση του συνόλου.