Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η χρονιά για την εφηβική (U18) μας ομάδα μπάσκετ με το δεύτερο παιχνίδι εναντίον του Άρη.
Το να παίζεις με μία ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της National League 2 δεν άφηνει πολλά περιθώρια για ελπίδες ή όνειρα αλλά και στα δυο παιχνίδια οι έφηβοί μας το χάρηκαν όπως άλλωστε κάθε παιχνίδι και απόλαυσαν κάθε στιγμή του χωρίς άγχος.
Το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε 12 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος είναι από μόνη της μία τεράστια επιτυχία. Όπως, ίσως, όλες οι ομάδες που δεν είναι στον 1ο όμιλο, στηριχτήκαμε σε ένα περιορισμένο ρόστερ 8-10 εφήβων με προσθήκες από την παιδική ομάδα. Είμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τερματίσαμε 4οι στο 2ο όμιλο ( ισοβαθμία με τον 3ο ) και παίξαμε όμορφο μπάσκετ.
Για μερικά παιδιά ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι, ως έφηβοι, για τον Α.Σ. Πανόραμα και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε ( με αλφαβητική σειρά) δημόσια τους
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ ΘΑΝΟ ΜΕΡΤΖΕΜΕΚΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΑ ΗΛΙΑ |
ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ |
γεννημένοι του 2007 και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις.
Δίνουμε ραντεβού με τους γεννημένους το 2008 και τη νέα χρονιά για να συνεχίσουμε τις πολύ καλές εμφανίσεις.
Ευχαριστούμε θερμά, τέλος, και τον προπονητή τους Στράτο Καραμανώλη που παρά τα αντικειμενικά εμπόδια εμφάνισε ένα σύνολο άκρως δυναμικό και ανταγωνιστικό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
¨Όταν στις 10 Ιουλίου του 2024 μαθαίναμε ότι το αίτημά μας για wild card συμμετοχής στην National League2, είχε γίνει αποδεκτό από την ΕΟΚ είχαμε μπροστά μας 40-45 μέρες για ετοιμάσουμε μία ομάδα με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία ώστε να μην πάει χαμένη η επένδυση.
Με περιορισμένο budget, στα μέσα του καλοκαιριού όταν οι περισσότεροι παίχτες είχαν βρει ήδη ομάδα, οι επιλογές μας ηταν σχετικά περιορισμένες.
Έτσι στηριχτήκαμε στον κορμό της ομάδας από την Α’ ΕΚΑΣΘ, και με 2 προσθήκες ταλαντούχων νέων και 3 έμπειρων από την κατηγορία παικτών ξεκινήσαμε την προετοιμασία με πίστη στο στόχο και συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ο πρώτος γύρος έκρυβε κάποιες απογοητεύσεις με συνεχείς τραυματισμούς, με χαμένα ματς στον πόντο αλλά και βαριές ήττες χωρίς να παλέψουμε τους αγώνες. Με ρεκόρ 3-8 η αρχή του δευτέρου γύρου μας έβρισκε με μία βαριά ήττα από τη ΜΕΝΤ , με μόλις 42 πόντους σκορ και στην τελευταία θέση που οδηγούσε σε υποβιβασμό.
Δεν πανικοβληθήκαμε, βλέπαμε ότι η ομάδα με συγκεκριμένες προσθήκες οι οποίες και έγιναν, και εσωτερικές αλλαγές θα μπορούσε να πετύχει το στόχο της, να μπει στα play outs, αν γίνεται με πλεονέκτημα έδρας και να διεκδικήσει στην παραμονή της μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Οι 2 πρώτες νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο 2ο γύρο επιβεβαίωσε αυτό που πιστεύαμε. Ήρθαν ξανά μερικά ατυχή αποτελέσματα αλλά πλέον ήταν εμφανές ότι η ομάδα έπαιζε διαφορετικά, η ψυχολογία είχε αλλάξει! Ήρθαν σημαντικές νίκες με αποκορύφωμα το διπλό στον πρωτοπόρο Όλυμπο και με 5/5 στις τελευταίες αγωνιστικές με πανηγυρικό τρόπο η βαθμολογία μας έφερε ισόβαθμους με τη Ξάνθη αλλά για έναν πόντο κατακτήσαμε την 6η προνομιούχα θέση που μας στέλνει απευθείας στα play offs.
Πολλά συγχαρητήρια στον head coach Λαζάρου θωμά, και το τεχνικό επιτελείο που συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία αυτή
Η χρονιά είναι 100% πετυχημένη. Έχουμε κι άλλους αγώνες μπροστά μας και όλοι να είναι σίγουροι πως μονο αδιάφοροι δε θα είμαστε!!
ΔΑΚ Πανοράματος
info@acpanorama.gr
http://www.acpanorama.gr